Miodowe kruche ciasteczka Kubusia Puchatka

Helka

Ciasta

15.11.2016 11:08

Miodowe kruche ciasteczka Kubusia Puchatka

Składniki - Na ok. 40 ciasteczek: - Mąka pszenna tortowa 350g - Miód 4 pełne łyżki, wielokwiatowy, nektarowy - Żółtko 2 sztuki - Masło 180g, schłodzone - Cukier puder 4 czubate łyżki Wykonanie: - Schłodzone masło posiekać w kostkę. - Mąkę przesiać przez sitko, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto (jeśli zbyt mocno się lepi, można trochę podsypać mąką). Jeśli używamy stempelków, to warto po wykrojeniu ciastek ponownie je umieścić w lodówce na ok. 1h. Piec ciasteczka ok. 5-10 minut (do lekkiego zarumienienia) w temp. 200C.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2014/07/12/miodowe-kruche-ciasteczka/