Przepis na pyszną i prostą surówkę do ryby z kiszonej kapusty z koperkiem, marchewką, jabłkiem i czerwoną cebulą Składniki: 1/2 kg młodej kapusty kiszonej, która nie jest kwaśna 1 marchew 1 czerwona cebula 1 jabłko 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek czarny pieprz posiekany koperek Przygotowanie: Ryby wyśmienicie smakują z surówkami na bazie domowej młodej kiszonej kapusty, a dodatki do nich można zmieniać według swoich upodobań. Przepis na podobną surówkę do ryb z kiszonej kapusty znajdziecie tutaj. Obraną, umytą marchew, oraz jabłko ze skórą ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach i dodajemy do kapusty, mieszamy szybko aby jabłko nie ściemniało. A poza tym kiszoną kapustę uwielbiam jeść bez niczego, czasami kupuję pół kilo i zjadam ją na raz lub dwa razy, bo mi bardzo smakuje i do tego jest zdrowa. Polecam też przepis na tradycyjna surówkę z kiszonej kapusty. Jeśli kapusta na surówkę jest kwaśna to należy ja przepłukać i odcisnąć z nadmiaru soku.