Przepis na Krewetki w sosie serowym z pietruszką składniki : 250 g krewetek tygrysich, mrożonych 250 g sera Rokpol 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 100 ml mleka garść natki pietruszki 100 ml wody z gotowania makaronu ugotowany al dente makaron (gotujemy makaron w trakcie przygotowywania krewetek) Na patelnię przekładamy pokruszony ser rokpol i wlewamy 100 ml mleka i 100 ml wody z gotowania makaronu, doprawiamy pieprzem. Dzisiaj polecam Wam ulubione danie Piotra: Krewetki z serem rokpol, makaronem i pietruszką, danie przygotowuje się w 15 minut, to ekspresowy posiłek! Jednak stopniowo przemycałam mu wszelakie owoce morza w różnych daniach, aż w końcu w nich zasmakował, ba pokochał. Zobaczcie przepisy na: Orientalną zupę z krewetkami i mleczkiem kokosowym Tajską zupę z owocami morza Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Krewetki (obrane i oczyszczone) wyjmujemy z zamrażarki na 1 godzinę przed przygotowaniem posiłku. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilkę cały czas mieszając, czosnek nie może się zrumienić, tylko oddać oliwie swój smak.