: HAZELNUT BUTTER OAT MINI DOUGHNUTS Ingredients: 25 g oat flour 25 g oat flakes 15 g hazelnut butter Terrasana 1 egg 1/3 teaspoon baking powder salt 1 tablespoon date syrup oat drink Optional extras: raspberries pumpkin seed oil Terrasana quark mixed with maqui berry powder Terrasana and date syrup Preparation: Whip egg yolk with syrup, in a second bowl beat stiff the egg white with a pinch of salt. Combine the remaining ingredients, then add beaten egg and finally the egg white foam. Pour the batter into greased molds and bake for about 3 minutes. Note: they become rapidly baked! PĄCZKI OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM /przepis własny/ Składniki: 25 g płatków owsianych 25 g mąki owsianej 15 g masła z orzechów laskowych 1 duże jajko łyżka syropu daktylowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól mleko owsiane do zalania płatków Opcjonalne dodatki: olej z pestek dyni Terrasana serek wymieszany ze sproszkowanymi owocami maqui Terrasana i syropem daktylowym maliny Przygotowanie: Żółtko utrzeć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Produkty Terrasana są dostępne w większości sklepów z ekologiczną żywnością. Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę. Pączki owsiane z masłem orzechowym.