Rurki z kremem czekoladowym

Krzysztof
Przepisy
05.02.2014 22:02
Rurki z kremem czekoladowym

Przepis

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego

cukier kryształ

białko

400g śmietany kremówki

50 g czekolady

2 łyżki cukru pudru

Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Rurki smarujemy masłem. Z ciasta wykrawamy paski o grubości 1 cm. Zwijamy na rurce zaczynając od dołu do góry. Zwijamy dość ciasno. Tak przygotowane rurki smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy dość obficie cukrem. Pieczemy ok 15 minut do zezłocenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę, mieszamy dokładnie i nadziewamy kremem gotowe, ostudzone rurki. Można końcówkę maczać dodatkowo w czekoladzie i obtaczać w orzechach.