Składniki: - 2 piersi z kurczaka (około 500 g) - 1 mała młoda cukinia - 1 papryka czerwona - 1 papryka żółta - 1 papryka biała - 1 cebula - 2 pomidory malinowe - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki masła klarowanego - 250 ml bulionu warzywno drobiowego - Do smaku - sól himalajska - pieprz czarny - pieprz ziołowy - papryka wędzona słodka - papryka słodka - papryka ostra chili - imbir - kurkuma - natka pietruszki Na patelni po warzywach rozpuścić jedną łyżkę masła klarowanego i podsmażyć pokrojone piersi i również przełożyć do garnka. Dwie łyżki masła klarowanego rozpuścić na patelni dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Piersi pokroić w średniej wielkości kostkę doprawić solą, pieprzem czarnym, ziołowym, papryką słodką i wędzoną. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie i ponownie zagotować. Wlać resztę bulionu doprawić dodając również szczyptę ostrej papryki, imbir i kurkumę.