W przypadku mieszanek Kotanyi nie musicie się go obawiać, nie ma tam niepotrzebnych dodatków a jedynie same zioła 😉 Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – chlebek z cukinii – kotlety rybne – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie DORSZ Z WARZYWAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut + gotowanie kaszy jaglanej ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – filet z polędwicy z dorsza – na dwie porcje wystarczy Wam ok 150g – 80-100g kaszy jaglanej wcześniej ugotowanej wg przepisu na opakowaniu – 1 pomidor – pół niedużej cukinii – 50 g sera feta – przyprawa Kotanyi zioła greckie – 2 łyżki oliwy z oliwek – małe opakowanie jogurtu greckiego – 1 ząbek czosnku – 1-2 świeże ogórki gruntowe (krótkie) – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie dorsza z warzywami zacznijcie od ugotowania kaszy. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Dziś mam dla Was prosty przepis na fantastyczne i aromatyczne danie – dorsz z warzywami. Do przygotowania używacie jedynie odrobiny oliwy z oliwek, a całość robi się na parze w paczuszce stworzonej z papieru do pieczenia. W międzyczasie przygotujcie sos tzatzyki – zetrzyjcie ogórki (ja ścieram je ze skórką) do jogurtu greckiego, dodajcie przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę soli i pieprzu. Przygotowanie ryby i warzyw w takich kieszonkach jest też niezwykle szybkie – wystarczy 20 minut i cieszycie się super posiłkiem. Na rybie ułóżcie warzywa i ser feta, polejcie łyżką oliwy każdą z porcji i posypcie ziołami greckimi. Jestem pewna że od dziś dorsz z warzywami będzie często gościł na Waszych stołach.