Wiśniowy sernik z ciastem czekoladowym

Beata
Ciasta
17.10.2016 12:40
Wiśniowy sernik z ciastem czekoladowym

Ciasto czekoladowe : - 2 jajka - 1/2 szklanki cukru - 300 g maki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 szklanki oleju - 2/3 szklanki mleka - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (samego proszku) - 100 g startej gorzkiej czekolady Masa serowa: - 1 kg sera na sernik (może być wiaderkowe) - 1/2 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku) - 60g - 2 jajka - 2 łyżki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo : - ok. 400 g wiśni świeżych bądź z syropu Wykonanie : wyśmienite połączenie tych składników przerodziło się w pyszne ciasto, które zadowoli nie tylko Nasze podniebienia :) Po 1 godzinie można położyć papier do pieczenia na wierzchu, aby ciasto się za bardzo nie spiekło. Wilgotne oraz sycące, po prostu idealne połączenie składników, sprawi że aż rozpłyniemy się w jego smaku :D Po ułożeniu jednej warstwy posyp ciasto połową wiśni i wyłóż resztę ciasta i masy serowej w charakterystyczne kleksy. Upieczony sernik zostaw w piekarniku do całkowitego wystudzenia, zimnie przechowuj w lodówce. Ciasto czekoladowe: Jajka utrzyj z cukrem na puszysta masę. Wszystkie składki umieść w misce i wymieszaj do całkowitego połączenia się składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnaniecodziennosc.blogspot.com/2016/10/wisniowy-sernik-z-ciastem-czekoladowym.html