Szynka z indyka z szynkowara

Agata
Śniadania
08.10.2016 6:39
Szynka z indyka z szynkowara

Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 900 g fileta z indyka 22 g peklosoli 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka grubo zmielonego kolorowego pieprzu 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody szynkowar woreczek foliowy do szynkowara Wykonanie: Do wody dodajemy peklosól, cukier, i żelatynę. Szynka z indyka z szynkowara Proporcja na szynkowar o pojemności 900 g Bez zbędnych wstępów zapraszam więc Was na kolejną porcje doskonałej domowej wędliny, tym razem w wydaniu drobiowym. Nie raz już pisałam na moim blogu o wyższości domowej wędliny nad tą zakupioną w sklepie. Oto szynka z indyka z szynkowara, banalnie prosta do przygotowania. Następnie mięso wkładamy do miski malaksera, wlewamy wodę z przyprawami i mieszamy przy pomocy haka. Woreczek wypełniamy mięsem, wkładamy do szynkowara, Woreczek dokładnie zawijamy i zamykamy szynkowar dociskając sprężynę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/10/szynka-z-indyka-z-szynkowara.html