Składniki na 2 porcje - pół kalafiora - olej kokosowy - półtorej szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej - sól morska lub himalajska dressing - 2 cm świeżego kłącza imbiru - 1/4 szklanki oliwy - sól morska lub himalajska do smaku - sok z połowy cytryny Wymieszaj dokładnie w miseczce wszystkie składniki dressingu,odstaw na bok. Po chwili dodaj kaszę gryczaną ugotowaną na sypko, wymieszaj i podawaj skropione dressingiem. Umyj kalafior, rozdziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Ta wersja Was zaskoczy i może być spożywana jako sałatka na zimno. ...w sam raz na piątek! Kalafior curry z kaszą gryczaną i dressingiem imbirowym
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.zkuchnidokuchni.pl/2016/07/kalafior-curry-z-kasza-gryczana-i.html