Naleśniki dyniowe z figami

Ewelina
Dania mączne
28.09.2016 9:54
Naleśniki dyniowe z figami

Pieczone figi są cudem owocowym i zachęcam wszystkich, żeby je zrobili, nie będziecie żałować, w żaden sposób:) Ricotta dopełnia całość i wszystko razem tworzy fantastyczne, jesienne połączenie na rozpoczęcie idealnego dnia;) Naleśniki dyniowe z pieczonymi figami i ricottą 5-6 sztuk składniki: - 100 g mąki kukurydzianej (dla podstawowej wersji mąką pszenna) - 100 g puree dyniowego - 2 jajka - 250 ml mleka - 1/4 łyżeczki cynamonu - 1/8 łyżeczki kardamonu - 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/8 łyżeczki imbiru - 5 fig - 250 g ricotty - 1 łyżka miodu Piekarnik nastawić na 200 C- grzanie góra dół. Pumpkin crepes with roasted figs and ricotta (glutenfree) 5-6 crepes ingredients: - 100 g corn flour (basic recipe: all purpose flour) - 100 g pumpkin puree - 250 ml milk - 2 eggs - 1/4 teaspoon cinnamon - 1/8 teaspoon gound ginger - 1/8 teaspoon cardamon - 1/8 teaspoon nutmeg - 5 figs - 250 g ricotta - 1 tablespoon honey Preheat oven to 200 C. Line a baking sheet with parchment paper. In a bowl combine milk, puree and egg until smooth, add flour and all spieces and stir to combine without lumps. na ósemki, ułożyć na blaszce i polać miodem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 5-7 minut aż lekko się rozpadną Naleśniki posmarować ricottą i ułożyć figi, podawać. Naleśniki dyniowe z pieczonymi figami i ricottą Pumpkin crepes with roasted figs and ricotta, for English scroll down Naleśniki to kolejne danie, które u mnie sprawdza się zawsze. Uwielbiam je robić, szczególnie na śniadanie, ale w zasadzie na obiad też bardzo często u mnie goszczą. Pure rozmieszać z jajkami i mlekiem na gładką masę, dodać mąkę i wszystkie przyprawy, wymieszać do połączenia bez grudek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://iadorecinnamon.blogspot.com/2016/09/nalesniki-dyniowe-z-pieczonymi-figami-i.html