Ciasto na pierogi - najlepszy przepis podstawowy

Obiad
26.09.2016 10:46
Ciasto na pierogi - najlepszy przepis podstawowy

Ciasto na pierogi, mimo, że składników w nim niewiele, to nie jest takie oczywiste, żeby było plastyczne, nie pękało podczas gotowania i było po prostu smaczne. Jest bardzo proste w wykonaniu, plastyczne, pierogi nie pękają w wodzie, nie jest twarde i po prostu rozpływa się w ustach! Poniższy przepis na ciasto na pierogi jest najlepszym jakie w życiu jadłam, pewno dlatego też, że pochodzi od mojej Babci :-) Następnie łyżką (aby się nie poparzyć) mieszamy ciasto do połączenia się składników. Ja lubię jeszcze palcami docisnąć rant pieroga dla pewności, żeby nie popsuł się podczas gotowania i ozdabiam go falbankami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anielskakuchniaani.blogspot.com/2016/09/ciasto-na-pierogi-najlepszy-przepis.html