- Ciasto - 250 g mąki - 100 g masła - 1 jajko - 1 łyżka zimnej wody - szczypta soli - Farsz - 300 ml śmietanki 36% - 200 g wędzonego boczku - 150 g sera gruyère - 4 jajka - sól, pieprz Piecz około 30 minut w 170 stopniach. Quiche jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wszystkie składniki ciasta połącz ze sobą, zlep w kulkę i przełóż na 40 minut do lodówki. Przygotuj masę jajeczną: w misce wymieszaj jajka ze śmietanką, dodaj sól i pieprz. Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy na tartę, odetnij nadmiar ciasta. Tak przygotowaną tartę piecz 15 minut w temperaturze 170 stopni. Po usmażeniu, nadmiar tłuszczu odsącz na kawałku ręcznika papierowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://aniastarmach.pl/przepis/quiche-klasyka-kuchni-francuskiej/