Składniki
aPrzepis
Składniki (na 15 sztuk):
-zaczyn:
200g ciepłego mleka (temp. ok.36,6*C)
3-4 łyżki mąki tortowej
1 łyżka cukru
20g świeżych drożdży
szczypta soli
-pozostałe składniki ciasta:
450g mąki tortowej
40g rozpuszczonego masła 82% tłuszczu
1 duże jajo (lub 2 małe)
pół łyżeczki imbiru
2 czubate łyżki cukru
-nadzienie:
150g dyni pokrojonej w średniej wielkości kostkę
3 łyżki wody
2 łyżki cukru trzcinowego (lub białego)
cynamon, imbir - do smaku
nasiona z jednej laski wanilii
1 łyżka śmietany 18%
200g twarogu półtłustego
kruszonka:
50g mąki
20g cukru
25g masła 82% tłuszczu
5 g cynamonu
Przygotowanie