Cantucci

Katarzyna
Ciasta
26.09.2016 8:59
Cantucci

Aż do dzisiaj, od teraz piec będę je sama :) SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżka masła szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta mielonego anyżu 1 łyżka startej skórki z cytryny kilka kropel aromatu cytrynowego 2 jajka 50 g drobno posiekanych migdałów 100 g migdałów ze skórką A jak to zrobić: Na stolnicę wysypać mąkę, cukier, masło, sól, proszek do pieczenia, dodać anyż, skórkę i aromat cytrynowy, oraz jajka. Ciastka w kawałkach pozostawić w odstępach na blasze i piec jeszcze 10 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni. Wyjąć bagietki z pieca i póki będą jeszcze miękkie i ciepłe, każdą ostrym nożem, pokroić ukośnie na kawałki o grubości 1 cm. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.xn--kuchniawopaach-qnc.pl/2016/08/cantucci.html