Zupa koperkowa

kardamonovy

Zupy

23.09.2016 11:03

Zupa koperkowa

Składniki: 2 litry bulionu (ja użyłam wołowego) 2 pęczki koperku duża marchewka (z gotowania bulionu) duży korzeń pietruszki (z gotowania bulionu) mały kubek jogurtu naturalnego (lub śmietany 18%) pół małego pęczka grubego szczypiorku (opcjonalnie) sól pieprz 250 g drobnego makaronu (przepis na 4-5 porcji) I to nie tak, że nie chce mi się rozpisywać, po prostu wiem, że jak ktoś w opisie zobaczy, że gotowałam zupę 3 godziny, to ten ów ktoś, szybko się zniechęci (mnie by się odechciało). Podobne przepisy: Zupa koperkowa z białą kiełbasą Zupa koperkowa z lanymi kluskami Zupa koperkowa z ziemniakami i jajkami Ja tę zupę podaję w ten sposób, że na talerz nakładam makaron, potem dolewam zupę i na koniec dodaję łyżeczkę jogurtu. Jogurt podaję również na końcu, wtedy mam pewność, że zupa mi się nie zważy. Hartujecie śmietanę z chochlą gorącej zupy i dodajecie ją pod koniec gotowania. Do bulionu wrzucamy poszatkowany koperek i starte na dużych oczkach: marchew i pietruszkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-koperkowa/