Składniki: Składniki na farsz: Wykonanie: 30 dag mąki kukurydzianej1 szklanka mąki pszennej½ kostki margaryny1,5 szklanki wody gazowanejolej do smażeniasól25 dag drobiowego mięsa mielonego1 czerwona papryka1 biała cebula1 łyżka ostrego ketchupu1 ząbek czosnkusól do smaku2-3 łyżki oliwy1 puszka kukurydzyObie mąki zmieszać z solą i wlać roztopioną margarynę. Kule kukurydziane wałkować na placki i smażyć na oleju lub na oliwie z obu stron tak samo jak naleśniki. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką i podzielić ciasto na kule wielkości jaja kurzego i odstawić na pół godziny. Usmażoną tortillę przykryć wilgotną ściereczką (aby się nie łamała) i odłożyć na 20-30 minut, a następnie nadziewać farszem.