Składniki:1,2 kg szynki wieprzowejskładniki na zalewę:2 litry wody2 łyżki majeranku1 łyżki przyprawy typu Vegeta2 łyżki majonezu4 ząbki czosnku1/4 szklanki solilistek laurowyziele angielskiesiatka spożywcza na szynkęWykonanie:Mięso opłukać, natrzeć solą i zostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Z podanych składników ugotować zalewę i do gorącej włożyć przygotowane mięso, gotować na wolnym ogniu przez 45 minut. Następnego dnia wyjąć szynki, zagotować zalewę, ponownie włożyć do gotującej się zalewy i gotować 45 minut. Po czym zostawić w zalewie w chłodnym miejscu do następnego dnia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/08/szynka-domowa-w-majonezowej-marynacie.html