Składniki: - 2 ćwiartki z kurczaka - 4 gałązki rozmarynu Marynata: - 2 łyżki ulubionej musztardy - 5 posiekanych gałązek rozmarynu - łyżka majonezu - 3 posiekane ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku Kurczaka płuczemy. Do tego mix sałat, lub dla większych głodomorów ryż i obiad w zapracowany dzień gotowy. Ostrym nożem rozdzielamy każde udko w chrząstce na dwie części. Nacinamy skórkę w kratkę (jak w grze kółko i krzyżyk). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy kurczaka. Zamykamy w szczelnym pojemniku i odstawiamy do lodówki na całą noc.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/09/rozmarynowe-udka.html