Puszysty biszkopt z lekką masą śmietanową z galaretkami w postaci kryształków z malinami Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 niecała łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 cukier waniliowy 2 galaretki malinowe 600 ml wrzątku kryształki do masy śmietanowej: 1 galaretka malinowe 300 ml wrzątku dodatkowo: około 2 szklanki malin 2 galaretki malinowe 500 ml wrzątku Przygotowanie: biszkopt:masa śmietanowa:kryształki do masy śmietanowej:dodatkowo:Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W międzyczasie 2 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i pozostawiamy do schłodzenia. 2 galaretki malinowe rozpuszczamy w 600 ml wrzątku i pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 25 min. 1 galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Następnie cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier i po jednym żółtku oraz wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.