Cytrynki w syropie z miodem i imbirem

Agnieszka
Przetwory
06.09.2016 17:47
Cytrynki w syropie z miodem i imbirem

Na dole może zostać trochę nierozpuszczonego cukru, ale po pasteryzacji, gdy się pozamykają można troszkę potrząsnąć nimi, a cukier powinien się rozpuścić. Często nie ma się pomysłu na prezent dla znajomych na Mikołajki czy Święta, a można podarować im właśnie takie słoiczki :) W wyparzonych słoiczkach układałam warstwy z plasterka cytryny, imbiru przesypane cukrem i tak aż do 3/4 wysokości. Miód podgrzałam z wodą, tak by zrobił się płynny i zalałam nim do końca słoiczki. Na boki słoiczków także powkładałam plasterki cytryny dla ładnego wyglądu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/09/cytrynki-w-syropie-z-miodem-i-imbirem.html

Aga w kuchni

Agnieszka