Jak zrobić jogurt naturalny? Nasz przepis

Jola
Śniadania
06.09.2016 11:08
Jak zrobić jogurt naturalny? Nasz przepis

Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego ile konserwantów i sztucznych barwników znajduje się w artykułach spożywczych, które kupujemy w sklepach. Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego ile konserwantów i sztucznych barwników znajduje się w artykułach spożywczych, które kupujemy w sklepach. Dopóki żywimy tylko siebie, to raczej nie zwracamy tak na to uwagi, jednak kiedy w naszym życiu pojawia się dziecko, to wtedy zaczynamy na to patrzeć zupełnie inaczej. Dopóki żywimy tylko siebie, to raczej nie zwracamy tak na to uwagi, jednak kiedy w naszym życiu pojawia się dziecko, to wtedy zaczynamy na to patrzeć zupełnie inaczej. Tak naprawdę nie musimy kupować jogurtu, w prosty sposób możemy go wykonać w domu i będziemy na 100% pewni, że nie ma konserwantów i dodatków, których unikamy. Jeśli w czasie tych dni na powierzchni jogurtu pojawi się przezroczysty płyn (serwatka), to wystarczy, że wymieszasz ją z pozostałą częścią albo odlejesz. Idąc do sklepu, na półce sklepowej widzimy szeroką gamę jogurtów, a na każdym z nich jest napisane “jogurt naturalny. Tak otrzymany produkt w postaci jogurty jest o wiele łatwiej przyswajalny dla nas od świeżego mleka. Podawanie i przechowywanie jogurtuPrzed podaniem jogurt powinno się chłodzić w lodówce przez około pół godziny. Do jego wykonana będziemy potrzebować dwóch składników:8 szklanek (2 litry) mleka pasteryzowanego,porcji startera zawierającego liofilizowane bakterie jogurtowe przeznaczonej do zaszczepienia 2 l mleka. Poza tym niezbędne będą nam przybory kuchenne, takie jak:wyparzony garnek do gotowania mleka,wyparzone 2 zakręcane słoiki i pojemności 1l,wyparzona łyżka,termometr serowarski albo bezdotykowy, który ma funkcję pomiaru temperatury cieczy. Stoi należy postawić w ciepłym miejscy na około 6-10 godzin. Mam nadzieje, że pomoże Wam w zrobieniu domowego jogurtu naturalnego i daniu swoim dzieciom tego, co najlepsze. Tak wykonany domowy jogurt można przechowywać w lodówce przez 7 dni. Wpis powstał we współpracy w oparciu o materiały z DomowejRoboty.pl . Dzisiaj odpowiem na pytanie, jak zrobić domowy jogurt naturalny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://domowe-metody.blogspot.com/2016/09/jak-zrobic-jogurt-naturalny-nasz-przepis.html