Składniki: 2 paczki podłużnych biszkoptów 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml kawy espresso (ostudzone) 100 ml burbonu 50 g czekolady deserowej Przygotowanie: W naczyniu 25x10 cm (może być większe wtedy zmniejszycie o jedno piętro) układamy biszkopty namoczone w mieszance kawy z burbonem, przekładamy kremem i posypujemy startą czekoladą, czynność powtarzamy jeszcze dwa razy. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, w osobnym naczyniu ubijamy śmietanę i łączymy delikatnie z masą mascarpone. Jednak to nie byłabym Ja, żebym czegoś nie zmieniła, a do kawy najlepiej pasuje słodycz i alkohol hihi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/09/tiramisu-z-burbonem.html