Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami

Ewelina
Desery
03.09.2016 9:36
Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami Składniki na 9-12 muffinek: 300g cukinii startej na tarce z grubymi oczkami 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100ml oleju 170g jasnego brązowego cukru (nierafinowanego) 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu po 1/3 łyżki zmielonego imbiru, goździków, kardamonu, gałki muszkatołowej 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 1 szklanka rodzynek (można zastąpić żurawiną) 50g płatków migdałowych 1. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Do mokrych składników wsypać suche i dodać osączoną cukinię, wymieszać łyżką lub szpatułką (patrz FILM). 4. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub do usztywnionych papilotek, tak jak ja (patrz FILM). Do miski wlać olej, dodać jajka, cukier i cukier z prawdziwą wanilią (lub pastę waniliową), wymieszać mikserem (patrz FILM). Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. 2. Do drugiej miski przesiać mąkę, wsypać przyprawy, proszek do pieczenia, sodę, sól, wymieszać łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.malacukierenka.pl/muffiny-cukinia-migdalami-rodzynkami.html