Dżem z jagód z imbirem

Agata
Przetwory
02.09.2016 10:13
Dżem z jagód z imbirem

BLUEBERRY JAM WITH GINGER Kolejna propozycja na smaczne i wartościowe przetworzenie dużej ilości owoców, które wpadną nam w ręce niespodziewanie, lub też takich, które np. zbierzemy sami. Brak w nim jest substancji słodzącej, która nie jest w ich wypadku konieczna, ale oczywiście można coś dodać. Po taki dżem na pewno chętnie sięgniecie szczególnie w zimie, gdy poczujecie potrzebę wzmocnienia się podczas chłodów. If its hard for you to find them, you can replace them with regular blueberries, both versions taste good. I didnt add any sweeteners, cause its not necessary, but of course you can add some if you want. The addition of ginger, adds a fresh note to the blueberies. W tym wypadku są to jagody, które możemy przynieść z lasu albo kupić na targu. A gdy ich zabraknie, zastąpić je borówką amerykańską, gdyż w obu wersjach dżem wychodzi bardzo smaczny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2016/09/dzem-z-jagod-z-imbirem.html