Jak brzmi taki pomysł?20 dag mąki12 dag margaryny3 dag drożdży½ łyżeczki cukru4 łyżki mlekasól do smaku1 jajkopapier do pieczeniaSkładniki na nadzienie:1 puszka kukurydzy1 filet z kurczaka25 dag pieczarek1 cebula biała1 czerwona papryka15 dag żółtego sera1 łyżeczka przyprawy do gyrosatłuszcz do smażeniaWykonanie nadzienia:Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Następnie rozwałkować, nałożyć nadzienie,zwinąć w rulon, pokroić w grube plastry i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie ciasta:Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z cukrem i mlekiem, posolić do smaku i wyrobić ciasto.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/01/paszteciki-krucho-drozdzowe-z.html