całe jajko) 1 kostka masła (miękkiego) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe 7 dużych jabłek Wszystkie sypkie produkty wysypujemy na stolnicę(mieszamy łyżką), robimy dołeczek,wbijamy 4 żółtka i 1 całe jajko. Wyciągamy ciasto i kroimy na dwie części - jedną część kruszymy i rozsypujemy na dnie blachy następnie wykładamy starte jabłka. Kiedy już będzie szklista wsypujemy 2 sypkie budynie(dobrze miksujemy).Wykładamy masę z białek na jabłka. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drugą cześć ciasta kruszymy na sam wierzch ciasta. Pozostałe 4 białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/01/szarlotka-pod-chmurka.html