Pikantne kąski z kurczaka Składniki: farsz: 4 podudzia z kurczaka pęczek natki pietruszki 4 serki topione 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 papryka czerwona papryka ostra papryka słodka sól pieprz 2 kostki rosołowe ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 3 żółtka 3 łyżki oleju 3 szklanki bulionu z ugotowanego kurczaka dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Farsz: Podudzia z kurczaka gotujemy do miękkości z solą i pieprzem oraz kostkami rosołowymi, wyjmujemy z bulionu, kroimy na kawałki i przekładamy do miski. Ciasto: Do 3 szklanek bulionu (przestudzonego, ale nie zimnego i przecedzonego) dodajemy żółtka i mąkę, zagniatamy ciasto i na koniec dodajemy olej, ponownie zagniatamy (ciasto musi być elastyczne). Cebulę, czosnek i paprykę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na patelni, aż całość się zeszkli, przekładamy do kurczaka, dodajemy przyprawy, serki topione i posiekaną nać pietruszki, mieszamy.