Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną

Anna
Obiad
24.08.2016 16:35
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną

Składniki: 600g obranych ziemniaków 2 jajka 100-120g mąki 1 cebula 50g kwaśnej śmietany (najlepiej 18%) sól, pieprz olej (najlepiej rzepakowy) Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną – niby banalne danie, a jednak uwielbiane przez wielu. Można podać z kleksem kwaśnej śmietany, lub możemy podać śmietanę w oddzielnym naczyniu obok placków. Ja jednak zapraszam na klasyczną formę, czyli podawanych z kwaśną śmietaną. Opis placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną: Po usmażeniu placki odsącz na papierowym ręczniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/placki-ziemniaczane-kwasna-smietana/