Na dobry początek proste śniadanie Kanapka z awokado i jajkiem w koszulce Składniki: -> 3 kromki wieloziarnistego chleba -> 3 jajko ( w koszulce) -> ½ awokado -> Sok z 1/3 limonki -> Sól, pieprz, -> ½ pomidora Wykonanie: Na gazie stawiamy dość szeroki i wysoki rondelek z wodą napełniony do 2/3 wysokości. Chleb smarujemy pastą z awokado, układamy pomidora a na wierzch jajko w koszulce. W tym czasie, gdy jajko się gotuje obieramy awokado i przekładamy do miseczki. Gdy woda zacznie się już gotować przy pomocy łyżki/szpatułki tworzymy wir w wodzie. Kolejno przy pomocy cedzaka wyjmujemy jajko ( uwaga żeby nie rozwalić, gdyż są bardzo delikatne). Przy pomocy widelca miażdżymy owoc i wszystko ze sobą łączymy w pastę. Do niego przelewamy jajko i gotujemy 2.5-3 minuty. Odstawiamy na chwilę, aby obciekło z nadmiaru wody. Dodajemy sok z limonki, sól oraz pieprz.