Składniki: 10 cienkich białych kiełbas (lub innych ulubionych) 2 ząbki czosnku 3 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki wody 1 czubata łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 0,5-1 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka oleju rzepakowego Rozdrobniony czosnek mieszamy z resztą składników (poza kiełbaskami). Najpierw był pomysł na długo pieczoną wołowinę, ale w międzyczasie napatoczył się konkurs. Grillujemy na średnim ogniu, do zrumienienia, od czasu do czasu smarując je pozostałą marynatą. Przepis na tego typu marynatę do kiełbas chodził mi już dawno po głowie. Jak się bawić, to się bawić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/grillowane-kielbaski-w-marynacie-miodowo-musztardowej/