Plamka ,,Flecken- kuchen,, Składniki: - 4 jajka - 200g cukru - 74ml oleju słonecznikowego - 100g kremówki 30% - 200g mąki - 2 łyżki kakao - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 250g gotowego budyniu - 250g jogurtu naturalnego - 4 łyżki cukru pudru - szczypta soli - Oddzielić żółtka od białek. Do wgłębień po budyniu nakładamy jogurt i natychmiast ponownie wkładamy do jeszcze ciepłego piekarnika na 5-8minut. Do masy jajecznej dodać śmietanę, następnie partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto po upływie czasu pieczenia wyciągamy z piekarnika. - Jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.com/2016/08/ciasto-plamka.html