Rogaliki drożdzowe z nutellą

Ewelina
Ciasta
10.08.2016 11:00
Rogaliki drożdzowe z nutellą

Rogaliki drożdżowe 15g drożdży świeżych 250g mąki 0,5 szklanki letniego mleka 30g cukru 40g rozpuszczonego masła szczypta soli Robimy zaczyn: drożdże rozkruszamy z łyżką cukru, łyżką mąki i 1/4 szklanki letniego mleka. Chwytając za dwa kąty zwijamy w kierunku szpica, na koniec lekko zawijając do środka tworząc rogalik. Następnie dodajemy mąkę, sól, resztę cukru, jajko, masło oraz mleko. Małe co nieco do kawy ;) Proste i bardzo smaczne rogaliki, które przypadną do gustu i dużym i małym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.com/2016/08/rogaliki-drozdzowe-z-nutella.html