Ślimaczki drożdżowe z cynamonem Składniki: ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli - 5 łyżek cukru - 3/4 szklanki ciepłego mleka - 1 jajko - 30 gr świeżych drożdży - 70 gr roztopionego masła - 5 łyżek cynamonu - 75g miękkiego masła - 1/2 szklanki brązowego cukru - 1 łyżka mleka - Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru. - Pokroić na ok. 2 cm plastry a następnie zwinąć w ślimaczki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem w odstępach ok. 3 cm. Dodać do masy pół szklanki ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce,aby podrosły (na ok.15 min.). Odstawić na ok. godzinę w ciepłe miejsce. Odstawić blaszkę z bułeczkami na ok. godzinę do wyrośnięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2016/02/slimaczki-drozdzowe-z-cynamonem.html