175 ºC Składniki Składniki na ciasto 150 g cukru 300 g mąki 3 jajka 150 ml oleju 400 g marchwi 150 g ananasa z puszki 100 g orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru z wanilią Składniki na krem 70 g cukru pudru 250 g serka mascarpone 250 g twarogu sernikowego Porcje: forma o wymiarach 24 cm x 21 cm Sposób przygotowania Przygotowanie ciasta Marchewki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na drobnej tarce do warzyw. Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 21 cm 4 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 175 ºC Ciasto marchewkowe z ananasem Print Recipe Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 21 cm 4 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 175 ºC Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 21 cm 4 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 175 ºC Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 21 cm 4 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut Znajduje się w nim dość spora ilość twardawych orzechów, miękkie kawałki słodkiego ananasa i rozpływający się w ustach krem, który powstaje z połączenia dwóch rodzajów sera. Przygotowanie kremu Wszystkie składniki na krem: serek mascarpone, twaróg sernikowy i cukier puder umieścić w misie miksera i wszystko dokładnie zmiksować (2-3 minuty). Pozostałą część kremu przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i utworzyć przeplatankę na wierzchu ciasta. W misce wymieszać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, cukier z wanilią i orzechy. Ciasto marchewkowe z ananasem łączy w sobie całą gamę smaków i tekstur. Piec przez około 60 minut w temperaturze 175 ºC.