Możliwości na podanie jest wiele, więc codziennie możecie uzyskać nowe śniadanie, gdzie główny element będzie stanowił omlet biszkoptowy :) Składniki Ilość: 1 porcja Omlet biszkoptowy 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru szczypta soli odrobina oleju Słodkie jabłka 2 małe jabłka 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny 1/3 łyżeczki cynamonu 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka masła Przygotowanie Białka oddzielić od żółtek i umieścić je z solą w misce. Jeżeli macie wprawę, to obrócicie go po prostu przy pomocy łopatki, natomiast jeśli boicie się, że się zniszczy, to dobrym sposobem jest zsunięcie upieczonego z jednej strony omleta na talerz, następnie przykrycie talerza patelnią i obrócenie patelni wraz z talerzem na drugą stronę, ale uwaga żeby się nie poparzyć ;) Przelać na nią masę na omlet i smażyć go na małym ogniu około 5 minut, aż nabierze złocistej barwy. Dziś nie było inaczej, kiedy na stół wjechał puszysty omlet z dodatkiem startych, wymieszanych z cukrem i cynamonem jabłek. Podczas gdy obiady znacznie bardziej lubię na wytrawnie, to śniadania zdecydowanie preferuję na słodko i takie zwykle sobie z rana serwuję. Ubić je na sztywną pianę przy pomocy miksera. Na małej patelni rozpuścić masło oraz dodać jabłka. Na małej patelni o nieprzywierającej powierzchni rozgrzać odrobinę oleju. Następnie dodać cukier i ponownie zmiksować na małych obrotach miksera.