Tort ambasador

Katarzyna
Ciasta
01.08.2016 19:24
Tort ambasador

Wykonanie ciasta na spód placka: Wykonanie masy: Składanie placka: ½ kg masła1 szklanka cukru2 szklanki mleka8 żółtek jaja1 budyń waniliowy4 kolorowe galaretki3 łyżki kakao1 biała czekolada deserowa1 gorzka czekolada10 dag orzechów włoskich1 szklanka mąki1 jajko10 dag cukru½ szklanki mleka8 dag margaryny1 łyżeczka cynamonu2 łyżki kakao½ łyżeczki sody oczyszczonej15 Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę: Składniki na spód ciasta: Trzy galaretki ugotować oddzielnie w szklankach wody, zaś jedna galaretkę gotujemy tak jak w opisie na opakowaniu. Na spodzie placka rozkładamy masę kakao , druga warstwa to masa z orzechami. Na górę placka rozkładamy starannie masę z galaretką i zalewamy tężejącą galaretką. Mąkę wymieszać z kakao, cynamonem, sodą oczyszczoną i połączyć z margaryną i dokładnie wszystko wymieszać. dag dżemutłuszcz do formywiórki kokosowe do formyMargarynę zmiksować z dżemem, dodać jajko, cukier i stopniowo dodawać mleko. Do drugiej orzechy (lekko zrumienione na suchej patelni), do trzeciej dodać pokrojone galaretki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/03/tort-ambasador.html