Pulpety masala z fasolką szparagową

Agata
Obiad
30.07.2016 18:54
Pulpety masala z fasolką szparagową

Pulpety masala z fasolką szparagową 40 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1/2 pęczka mięty 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili ok. 1 łyżki garam masala* 1 duża cebula 400 ml pomidorów pelati 260 g zielonej cienkiej fasolki szparagowej olej do smażenia sól listki tajskiej bazylii *ilość przyprawy podaję orientacyjnie, ponieważ istnieją mieszanki różnych producentów. Zapraszam na pyszną odmianę naszych klasycznych pulpetów, czyli na pulpety masala z fasolką szparagową. Przygotowałam je na bazie mięsa indyczego z dodatkiem orientalnej nuty, czyli przyprawy garam masala. Smażymy je ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu przesmażamy pokrojoną kostkę cebulę. Zawartość patelni dodajemy do mięsa, wlewamy pomidory, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki surową fasolkę .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/07/pulpety-masala-z-fasolka-szparagowa.html