Pleśniak z czerwoną porzeczką Składniki: - 3 jajka - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru +1 łyżka - 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 300g porzeczki - Porzeczki umyć, osuszyć na sicie. - Mąkę pszenną, żółtka, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżkę cukru, masło i proszek do pieczenia zagnieść na jednolite ciasto. A na końcu ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki pokrywając pianę z białek - Porzeczki obtaczamy w łyżce mąki i przekładamy na warstwę ciasta. Większą porcję ciasta schować do lodówki a drugą do zamrażarki na około 30 minut. - Ciasto z lodówki wyłożyć na dno formy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2016/07/ciasto-plesniak-z-czerwona-porzeczka.html