Sakiewki z kurczakiem i ze szpinakiem

Pati
Obiad
27.07.2016 17:19
Sakiewki z kurczakiem i ze szpinakiem

Wszyscy byli zachwyceni 🙂 Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego XXL 200 g szpinaku baby lub mrożonego 135 g sera feta (u mnie połowa opakowania) pojedyncza pierś z kurczaka – ok. 200 g 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka oliwy z oliwek/ oleju 1 łyżka masła 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (lub ulubionych przypraw) Pieczemy w 180° (z termoobiegiem) przez około 13 minut, aż nasze sakiewki się zarumienią. Jest to jedno z nielicznych ciast (oprócz ciasta filo), które wolę kupić w sklepie niż przygotowywać sama. Smażymy na łyżce oliwy z oliwek lub oleju, aż się zarumieni. To szybkie rozwiązanie na obiad, na przekąskę, a nawet na deser 🙂 Ja przygotowałam ostatnio z niego pyszne sakiewki z kurczakiem i szpinakiem. Kiedy kurczak jest gotowy przekładamy go do miseczki i na tą samą patelkę wrzucamy łyżkę masła i szpinak. Do każdego z nich nakładamy łyżkę szpinaku, kurczaka i kilka kostek fety. W czasie kiedy smażymy kurczaka, myjemy i siekamy szpinak (jeśli używamy świeżego).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/przekaski/sakiewki-z-kurczakiem-i-szpinakiem/