Bułka pizzerinka

Małgorzata
Przekąski
24.07.2016 22:03
Bułka pizzerinka

Składniki ciasto 25 g drożdży 200 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli ok. 300 g mąki dodatki 1 kiełbaska śląska 6 plastrów żółtego sera 1 mała cebula 1 pomidor kawałek cukinii pasta curry lub curry w proszku siemię lniane bazylia suszona lub świeża keczup 1. Wałkujemy na kształt koła i wkładamy do tortownicy ( 21 cm ). 3. Ciasto powinno mieś średnicę większą o kilka centymetrów aby można było zrobić rant. 4. Każda smarujemy z obu stron pastą curry lub przyprawą w proszku. Powierzchnię smarujemy keczupem, układamy ser, cienko pokrojoną kiełbaskę, cebulę oraz plastry pomidora. Do miski wkładamy pokruszone drożdże, dolewamy trochę ciepłej wody. 5. Pieczemy około 10- 15 minut w 200 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/07/24/bulka-pizzerinka/