Spaghetti Carbonara

Anna
Makarony
18.07.2016 18:22
Spaghetti Carbonara

Składniki: ok. 200 g makaronu spaghetti (może być zarówno penne jak i tagliatelle) 100 g śmietany kremówki (płynna śmietana 30%) 2 jajka 100 g boczku wędzonego 30 g startego parmezanu + do posypania sól, czarny pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku ½ cebuli Całość na końcu zalej sosem i gotuj na małym ogniu do czasu zgęstnienia, mieszając. Jest to najpopularniejszy włoski makaron, który jest błyskawiczny do przygotowania oraz bardzo sycący. Jednak według mnie danie jest o wiele lepsze z dodatkiem śmietany. Jest to makaron w sosie jajecznym z dodatkiem boczku. Na oliwie podsmaż boczek oraz dodaj cebulę aby się zeszkliła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/spaghetti-carbonara/