Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Katarzyna
Obiad
15.07.2016 12:09
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Składniki: Wykonanie: Zapiekanka: Makaron 1 opakowanie (ja zmieszałam makaron szpinakowy z pełnoziarnistym)szpinak mrożony lub świeży około 300 gram15 dag sera mozzarella2 ząbki czosnkuprzyprawy: sól, pieprzSos beszamelowy:300 ml mleka20 gram mąki2 łyżki masłaprzyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatałowaSos: Do tego sos beszamelowy z mleka i mąki... czyli wszystko co większość z Was ma w swojej kuchni. W między czasie poddusić szpinak z odrobiną soli, pieprzu i zmiażdżonego czosnku. Wszystko razem mieszamy: do makaronu dodajemy szpinak, zalewamy sosem i wsypujemy startą mozzarelle. Pieczemy około 50 minut w temp. 180 st C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/zapiekanka-makaronowa-ze-szpinakiem.html