- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
Składniki: na porcję sałatki, którą widać na zdjęciu:
* pół puszki tuńczyka w sosie własnym
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 łyżki kukurydzy konserwowej
* 2 łyżki groszku konserwowego
* 2 łyżki czerwonej fasolki w puszce
* 2 ogórki konserwowe (nie duże)
* pół małej czerwonej papryki
* 1 łyżeczka majonezu
* 1 łyżeczka musztardy stołowej
* sól i pieprz do smaku
Przepis
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżce musztardy i majonezu, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2 godziny.