Ciasto drożdżowe z jagodami na mące kokosowej

Katarzyna
Ciasta
13.07.2016 15:13
Ciasto drożdżowe z jagodami na mące kokosowej

Nie wyrosło co prawda jak zwykłe drożdżowe, ale to nie umniejsza jego smaku :) Składniki: Wykonanie: 10 dag mąki kokosowej15 dag mąki pszennej3-4 łyżki cukru cukru1 jajko2 łyżki masła2 dag drożdży2/3 szklanki mleka+ 1/2 szklanki borówek Drożdże rozrobić w odrobinie mleka z łyżeczką cukru i mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Oczywiście zmieszałam ją z mąką pszenną, ponieważ jest zbyt sypka i mało wiążąca aby być zamiennikiem w 100 % . Ja specjalnie użyłam mrożonych (jak mrozić borówki--> przeczytaj ), bo łatwiej było mi je wcisnąć w ciasto, które jest dosyć twarde. Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką z ciepłym mlekiem i rozczynem drożdżowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/ciasto-drozdzowe-z-jagodami-na-mace.html