Składniki: - 1 kg karkówki w plastrach - 7 łyżek oliwy - 1 duża papryka czerwona - 1 cebula - granulowany czosnek, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, pieprz czarny, rozmaryn, kolendra, majeranek, sól - 3 duże ziemniaki Oliwę wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy ze wszystkimi przyprawami, mięso płuczemy i nacieramy przygotowaną marynatą - wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Paprykę kroimy w paski i przekrawamy jeszcze na pół, cebulę kroimy w półksiężyce, ziemniaki w plastry (około 3-5 mm grubości).W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw ziemniaki posypujemy papryką słodką mieloną i kropimy oliwą(patrz zdjęcie), następnie wykładamy karkówkę i posypujemy papryką oraz cebulą(można polać jeszcze trochę oliwą).