Składniki: - 250 g herbatników kakaowych - 160 g masła - 700 g twarogu z wiaderka - 250 ml kremówki 30% - 150 g cukru pudru - 350 g truskawek - 4 łyżki żelatyny ale -raj - 100 ml mleka - 2 galaretki truskawkowe - 800 ml wody - 400 g truskawek Blachę o wymiarach 24*24 cm z wysokim kantem wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno i wmieszać lub zmiksować na wolnych obrotach z masą truskawkową. Na wierzchu rozłożyć pokrojone na ćwiartki truskawki i zalać tężejącą galaretką. Wlać zmiksowane na mus truskawki (350 g) i zmiksować.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2016/07/sernik-truskawkowy-na-zimno.html