Składniki: CIASTO 3 jajka 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej MASA JAGODOWA 150 g jagód 2 łyżki cukru 250 ml śmietanki 30% do deserów 60 g żelatyny fix do deserów 100 ml gorącej wody Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem 5 łyżek cukru. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wlewamy jagody z żelatyną cały czas ubijając. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, do całkowitego stężenia. Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy na nim tężejący krem jagodowy, i posypujemy pozostałymi owocami. Ciasto rozsmarowujemy na wyłożonej pergaminem blasze o wymiarach 32x39 cm. Gotowy biszkopt przekładamy na lnianą ściereczkę, zdejmujemy pergamin i zwijamy.