Risotto parboiled z pieczarkami

Obiad
01.07.2016 17:30
Risotto parboiled z pieczarkami

Składniki: - 200 g ryżu parboiled - około 1,5 l bulionu drobiowego - 500 g pieczarek - 1 pęczek koperku - 1 cebula - 100 g mozzarelli - sól, pieprz, czosnek granulowany - masło - 5 łyżek śmietanki 18% Pieczarki kroimy w kawałki, cebulę w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Ryż płuczemy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z około 20 g masła i chwilę podsmażamy Następnie zalewamy 1 chochlą bulionu, kiedy ryż wypije cały bulion dolewamy następną porcję rosołu, czynność powtarzamy do miękkości ryżu. Smażymy na maśle, kiedy pieczarki nam zmiękną doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/05/risotto-parboiled-z-pieczarkami.html