Ogórki małosolne z koperkiem

Aneta
Sałatki
30.06.2016 16:55
Ogórki małosolne z koperkiem

Ogórki małosolne z koperkiem Składniki: - ogórki gruntowe - woda, przegotowana, gorąca - sól - koperek - czosnek-kilka ząbków Przygotowanie: - Przy ogórkach małosolnych stosujemy prostą zasadę 1 łyżka soli na 1 litr przegotowanej, gorącej wody. Korzystam za to z sezonu i często robię ogórki małosolne w prostej zalewie składającej się tylko z przegotowanej wody z solą, najprościej. Kroimy na plasterki - Czosnek obieramy ze skóry i dzielimy na mniejsze kawałki. Słoiczki Ball bardzo często wykorzystuję do napojów, co zresztą zauważysz z pewnością na blogu. Zachęcam do przygotowania ogórków małosolnych z ognistą przyprawą oraz sałatki ziemniaczanej z bobem i ogórkami małosolnymi. Warto zainwestować w dobrej jakości, amerykańskie słoiki, które doskonale nadają się także do warzywnych i owocowych przetworów, do tego są bardzo estetyczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/06/ogorki-maosolne-z-koperkiem.html